Derby-ul României la volei, în declaraţii

Bulent Cadâr, team-manager Tomis Constanţa: „Ne aşteptam la o victorie, dar nu atât de categorică. A fost un meci frumos, pentru că şi Zalăul a jucat bine, dar noi am fost puţin mai motivaţi decât ei. Chiar dacă acum suntem pe primul loc, mai e mult până la final. Am mai avut noi situaţii când am terminat pe locul întâi sezonul regulat, iar în play-off ne-am clasat pe locul patru. Nu ştiu dacă se poate spune că a fost o revanşă. Doar la finalul campionatului cred că s-ar putea vorbi de aşa ceva. Sunt mai multe echipe în acest moment care se bat la titlu. Mie îmi plac cum joacă Zalăul, Craiova, Dejul, chiar şi Baia Mare”.

Sergiu Stancu, centru Tomis Constanţa: „Probabil a părut un meci uşor pentru noi, dar a fost un meci greu, pentru că am întâlnit echipa campioană, cu care sunt sigur că ne vom întâlni şi în fazele superioare ale competiţiei. Noi am pregătit meciul foarte bine, pentru că antrenorul nostru a vizionat jocul echipei adverse. Şi atitudinea jucătorilor cred că a făcut diferenţa, pentru că noi am venit la Zalău hotărâţi să luăm cele trei puncte. Un campionat se câştigă foarte greu, abia pe final, iar acest moment mai bun al nostru nu înseamnă nimic. Mă bucur pentru revenirea acasă a lui Aurel Vlaicu, pentru că este un antrenor mare şi sunt convins că împreună cu autorităţile locale vor face trebă bună”.
Adrian Gontariu, universal Tomis Constanţa: „Din punct de vedere profesional, mă bucur pentru această victorie. Pe de altă parte, îmi pare rău, pentru că Zalăul va rămâne tot timpul în sufletul meu. Practic, cu un ochi plâng, cu un ochi râd. Noi ne-am făcut bine „temele” şi i-am surprins cu un serviciu tactic. Pe noi ne-a interesat să deranjăm preluarea şi să mutăm puţin ridicătorul, ceea ce ne-a şi reuşit. Se pare că voleiul de la Zalău este într-o cădere liberă, iar cu banii care se alocă numai volei nu se face. Oamenii vin la sală şi aşteaptă să vadă ceva frumos, nu jocuri politice. În altă parte în ţară, nu ştiu unde mai vine atâta lume la volei. Este păcat ca tripla campioană să piardă acasă cu 0 – 3, indiferent de adversar. Cu siguranţă că jucătorii şi antrenorii nu sunt de vină. Problema este în altă parte, unde se fac şi jocurile politice”.
Aurel Vlaicu, antrenor Remat Zalău: „În unele momente am jucat din nou bine, dar nu am reuşit să avem o preluare stabilă, iar acest lucru s-a văzut, pentru că nu am mai putut să jucăm cu centrii prea mult. Pe extreme am avut tot timpul blocaj dublu, iar în aceste condiţii este greu să faci un joc bun în faţa unei echipe cum este constanţa. Nu cred că se pune problema de o cădere psihică, pentru că toţi sunt jucători maturi, care joacă de mult timp volei. Caracterele se văd însă în momentele grele”.
Stelian Potroviţă, preşedinte Remat Zalău: „Este, într-adevăr un 3 – 0, dar s-a jucat de la egal la egal, mai ales în primele două seturi. Se vede însă diferenţa de lot dintre cele două echipe. Diferenţa o face, în primul rând, ridicătorul, iar noi nu am avut şi nu avem, în continuare, un ridicător valoros. Mă bucur însă că echipa a dat dovadă de combativitate, în comparaţie cu meciul de la Piatra Neamţ, unde nu mi-a plăcut deloc atitudinea. Aceasta este valoare pe care o avem în acest moment. Am trecut printr-o perioadă grea şi nu va fi un capăt de lume dacă nu vom câştiga titlul. În mod normal, cu lotul pe care-l avem acum la dispoziţie, ar trebui să ne clasăm pe locul doi. În mod normal, cu lotul pe care-l avem acum la dispoziţie, ar trebui să ne clasăm pe locul doi. Noi ne dorim, practic, un proeict pe termen lung, iar antrenorul nu poate să facă minuni peste noapte. Este clar că Tomis Constanţa are prima şansă la titlu”.

2 Thoughts to “Derby-ul României la volei, în declaraţii”

  1. Asadar..

    REMAT ( de ce Remat) este o echipa de batut nuci , cu multi neaveniti in jurul ei …care se baga in seama precum musca in ..hrahat!

  2. Anonim

    am ajuns de risul curcilor………unde dracu l-a gasit primarul pe urangutanul de potrovita sa-l puna presedinte cand el isi face certificat de handicap
    la sport este nevoie de munca curata nu de hotii si proasta crestere pe care o gasesti din plin la potrovita
    hu-o gunoaielor

Leave a Comment